ІВЕНТ З АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ

20 вересня 2023 року організовано івент на тему: «Академічна доброчесність в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини». Модератором виступив гарант освітньої програми Екологія, доцент Роман Подзерей. У заході взяли участь члени проєктної групи (викладач-стажист Владислав Парахненко, старший викладач Тетяна Новікова) та здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 101 Екологія. Під час зустрічі розглянуто питання нормативної документації УДПУ, а саме: Кодекс академічної доброчесності, Положення про групу сприяння академічній доброчесності УДПУ, Положення про політику та процедури врегулювання конфліктних ситуацій.

Основним аспектом зустрічі була загальна координація дотримання академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин як елемента внутрішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності та вищої освіти, а також наукової діяльності в університеті.

Учасників ознайомлено з сучасними технологіями недопущення проявів академічної недоброчесності, зокрема ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату, фабрикації, фальсифікації в роботах здобувачів вищої освіти.

Комментарии запрещены.