Консультація представників академічної спільноти з ОП Екологія

12 жовтня відбулася зустріч гаранта ОП Екологія другого магістерського рівня Наталії Душечкіної та Світлани Совгіри (група забезпечення) із провідним науковцем України з екологічної та біологічної освіти доцентом кафедри екології та біологічної освіти Хмельницького національного університету Сергієм Скрипником, який є випускником природничо-географічного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. На зустрічі була присутня завідувач кафедри хімії, екології та методики їх навчання Наталія Горбатюк.

Обговорення стосувалося тих змін, які постануть перед освітою після перемоги України у війні. Ці зміни стосуються подальшої техногенної та екологічної безпеки, відновлення цілісності біотичних комплексів, екосистем, природоохоронних територій та багато інших проблем, для вирішення яких країні будуть потрібні високопрофесійні фахівці-екологи. Саме на цьому наголосив Сергій Скрипник.

Гарант ОП Екологія (за ОКР «магістр») Наталія Душечкіна окреслити нові умови здійснення екологічних перевірок та природоохоронних заходів в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови.

Завідувач кафедри Наталія Горбатюк щиро подякувала колегам за участь, за небайдужість до питань якісної фахової екологічної освіти, здобути яку можна в УДПУ, і відмітила, що плідна праця однодумців обов’язково дасть результат та дозволить модернізувати освітні програми з підготовки магістрів-екологів.

Комментарии запрещены.