Онлайн-вебінар зі здобувачами ОС «Магістр» спеціальності 014.06 Середня освіта (Хімія) на тему: «SOFT SKILLS: виховуємо приязні взаємини в колективі»

Soft skills («мʼякі» навички, гнучкі компетентності) – це особисті характеристики, завдяки яким людина може успішно взаємодіяти в команді під час розв’язання будь-яких питань. Щоб бути висококваліфікованим спеціалістом, окрім профільної освіти, необхідно мати досвід роботи у своїй сфері та вміти працювати в команді. Саме тому, 30 жовтня 2023 року було проведено онлайн-вебінар для здобувачів освіти ОС «Магістр» спеціальності 014.06 Середня освіта (Хімія) на тему: «Soft skills: виховуємо приязні взаємини в колективі» у форматі дружньої розмови.

Під час спілкування гарант ОП Середня освіта (Хімія) Наталя Горбатюк розповіла про поняття «soft skills», що формуються протягом життя під впливом виховання і життєвого досвіду. Наприклад, хтось досконало володіє власними переживаннями з дитинства, а когось обставини змушують з часом навчитися контролювати власні емоції.

Найчастішими і найзатребуванішими гнучкими компетентностями є: вміння працювати в команді; критичне мислення; лідерство; креативність; вміння дотримуватися дедлайнів; відповідальність та дисциплінованість. Усі ці навички потрібні в будь-якій сфері нашого життя, однак для їх розвитку необхідно більше часу та терпіння.

Зустріч була наповнена запитаннями від студентів, що свідчило про їхню зацікавленість темою щодо розвитку «мʼяких» навичок.

 

 

Комментарии запрещены.