БІНАРНА ЛЕКЦІЯ З ФОРМУВАННЯ SOFT SKILLS ТА ФАХОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ У МАЙБУТНІХ ЕКОЛОГІВ

12 жовтня 2022 року проведено бінарну лекцію з формування soft skills та фахових компетентностей у майбутніх екологів. Лекцію організовано доцентом кафедри хімії, екології та методики їх навчання Наталією Душечкіною та завідувачем кафедри педагогіки та освітнього менеджменту, професором Оксаною Бялик, в рамках розкладу занять природничо-георгафічного факультету.

Лекція проведена в межах навчальної дисципліни «Моніторинг довкілля» для здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня спеціальності 101 «Екологія».

Наталією Душечкіною подано матеріали про державний екологічний моніторинг та його види, а також про суб’єктів державного екологічного моніторингу; розкрито методику оцінки якості навколишнього середовища та подано критерії та показники нормування забруднюючих речовин у навколишньому середовищі.

Оксана Бялик узгодила поданий Наталією Душечкіною матеріал із інформацією про комунікаційні навички, навички самокерування та навички ефективного мислення; розкрила структурні компоненти «soft skills», зокрема: комунікативну, емоційну, креативну, лідерську компетентності, командну роботу та часову компетентність, які є обов’язковими складовими фахових компетентностей ОП Екологія.

Завдяки інноваційній формі проведення лекції здобувачі-екологи мали можливість висловлювати свої думки щодо застосовування мʼяких навичок у майбутній професійній діяльності.

Комментарии запрещены.